Estonia as a Little Giant in the Field of E-government - Žákovec, Luděk
Rozbor hlavných míľnikov vo vývoji a rozvoji estónskeho e-governmentu, ktorý sa začal vytvorením národnej platformy na výmenu údajov X-Road na prepojenie všetkých systémov verejných a súkromných informácií. Táto platforma uľahčila vývoj mnohých online verejných aplikácií, vrátane digitálnych identifikačných kariet a digitálnych podpisov, online hlasovania, systému online národnej zdravotnej starostlivosti, e-pobytu a veľvyslanectiev digitálnych údajov a urobila z Estónska svetového priekopníka vo vytvorení digitálnej infraštruktúry elektronickej verejnej správy.