Politiksprache Linguistisch Betrachtet - Adamcová, Lívia
Zaoberanie sa otázkou vymedzenia politického jazyka z lingvistického jazyka. Otázka interdisciplinárnej povahy politického jazyka, najmä v súvislosti s pragmatikou, rétorikou, sociolingvistikou, jazyka médií a iných oblastí. Osobitná pozornosť sa venuje témam intertextualita, umiestnenie a produkcia politicky orientovaných textov. Niektoré dôležité stratégie a fenomény ústnej komunikácie, zhrnuté s ohľadom na politický jazyk.