Vyplatenie mzdy v subdodávateľských reťazcoch - Hamuľák, Mikuláš
Téma vyplácania mzdy v subdodávateľských vzťahoch sa do slovenskej legislatívy dostala už v roku 2016. Časom sa ukázalo, ze spracovanie nebolo dostatočné. Preto bolo treba nietoré ustanovenia doplniť a upresniť. Tieto zmeny boli zapracované do Zákonníka práce a účinné od 1. augusta 2024. Týkajú sa aj vnútroštátneho subdodávateľského vzťahu. Kto je teda zodpovedný za vyplatenie mzdy alebo kde sa môže zamestnanec dožadovať jej vyplatenia?