"I Have to Make Myself Heard!" Social Workers in Political Decision-Making Processes - Löffler, Eva Maria
Poznatky zo sociálnej práce by sa mali využívať nielen na pomoc jednotlivcom, ale aj na iniciovanie sociálnych zmien. Existujú rôzne cesty, ktorými sa sociálni pracovníci môžu zapojiť do tvorby politiky. Analýza odhaľuje rôzne príležitosti a formy, ktorými sociálni pracovníci zastávajúci volené funkcie a využívajú prenos poznatkov do politických procesov. Stretávajú sa však aj s obmedzeniami, ako sú napríklad obmedzené zdroje a nedostatočná podpora väčšiny. Preto je potrebné posilniť politickú angažovanosť zo strany sociálnych pracovníkov, ktorá je veľmi žiaduca pre relevantné formovanie sociálnych zmien.