Dlouhodobé a aktuální snahy o přijetí zákona o cestovním ruchu - Petráš, René
V Českej republike sa opäť pripravuje zákon o cestovnom ruchu. Taký zákon sa v Čechách pripravuje už takmer sto rokov, aj keď samozrejme s veľkými prestávkami. Zákon má zefektívniť tzv. manažment a organizáciu cestovného ruchu a zladiť s fungovaním verejnej správy. Rozbor dlhodobých tendencií vývoja a ich vplyv na dnešnú prípravu.