Prísnejšie pravidlá pre výrobcov obalov? premeny obalov k recyklovateľnosti a obehovosti
Európsky parlament v apríli 2024 formálne prijal predbežnú dohodu návrhu nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o obaloch a odpade z obalov, o zmene nariadenia (EÚ) 2019/1020 a smernice (EÚ) 2019/904 a o zrušení smernice 94/62/ES. To v prípade schválenia prinesie pre výrobcov obalov prísnejšie pravidlá a špecifické ciele, medzi ktoré patria: miinmalizácia hmotnosti a objemu obalov, opätovné plnenie a pod.