Vývoj měření čtenosti tisku - tiskový GRP - Kožíšek, Vladimír
Meranie čítanosti tlače je jedným z najnáročnejších odvetví prieskumu trhu. Na rozdiel od elektronických médií ako rádio, televízia, online, sociálne siete je oveľa ťažšie vytvoriť presnejšie meranie, najmä na základe pasívneho merania. Tlač je založená len na pamäťovej stope, ktorá neumožňuje zmerať všetky kontakty medzi čítačkou a médiom. Print GRP je malý krok, ako napraviť túto nerovnováhu medzi printom a inými mediatypmi, aj keď je stále založený na deklaratívnom spôsobe rozhovorov.