Záujem je o komerčné budovy vo vyššom štandarde
Stav, keď inflácia klesá, praje maloobchodu. V opačnom prípade sú spotrebitelia v útratách opatrnejší a pri navštevovaní nákupných centier. Makroekonomická situácia tiež vplýva na výstavbu a obsadenosť logistických a kancelárskych nehnuteľností. Trh komerčných nehnuteľností zostáva stabilný, pričom záujem je o budovy vo vyššom štandarde.