Polycrisis in the Anthropocene as Key Research Agenda for Geography: Ontological Delineation and the Shift to a Postdisciplinary Approach - Matlovič, René
V geografickej literatúre zatiaľ chýbajú ucelené práce, ktoré by rozoberali ontologické, epistemologické a metodologické otázky geografického výskumu polykrízy. Hlavným cieľom článku je čiastočne vyriešiť túto medzeru v geografickej literatúre so zameraním sa na ontologické otázky súvisiace s geografickým výskumom polykrízy. Geografická perspektíva sa môže pochváliť bohatým dedičstvom prostredníctvom rôznych subdisciplín a geografického myslenia. Autori skúmajú, ako tieto subdisciplíny a príbuzné disciplíny možno integrovať do geografického štúdia polykrízy.