Consumer Ethnocentrism in Terms of Influencer Marketing - Burzová, Simona, 1999-
Cieľom tohto príspevku je preskúmať dva dôležité prvky spotrebiteľského správania, konkrétne influencerov a etnocentrické tendencie. V tomto článku využívame množstvo vedeckých a filozofických metód, ktoré nám pomáhajú systematizovať súčasné poznatky v oblasti influencer marketingu, ako aj spotrebiteľského etnocentrizmu. Hľadáme aj potenciálny prienik týchto dvoch polí. Treba si uvedomiť, že ak influencerov chápeme ako sprostredkovateľov produktov alebo produktov, miera spotrebiteľského etnocentrizmu môže ovplyvniť výber a vnímanie influencerov. V tejto súvislosti možno na základe tu prezentovanej literatúry očakávať určitý prienik medzi týmito dvoma marketingovými doménami. Článok má teoretický charakter, preto by bolo užitočné v budúcnosti empiricky overiť uvedené teoretické predpoklady.