Corporate Governance and the Impact of Transferring the Owners’ Registered Office to Tax Havens on the Future Financial Position of Slovak Companies - Ištok, Michal
Cieľom tejto práce je preskúmať súvislosť medzi podnikovým riadením a finančným rozhodovacím procesom v oblastiach daňového plánovania a daňovej optimalizácie. Konkrétne sa príspevok zameriava na analýzu vplyvu presunu sídla slovenských spoločností do daňového raja na ich budúcu finančnú situáciu. Vykonali sme štatistické testovanie vybraných ukazovateľov bankrotu v slovenských podnikoch.