Companies Located in Tax Havens and Wage Costs: The Case of Slovakia - Ištok, Michal
Cieľom príspevku na základe analýzy bolo posúdiť a porovnať rozdiely v mzdových nákladoch resp. povinné sociálne a zdravotné odvody, ktoré platia zamestnávatelia slovenskými spoločnosťami s majetkovými väzbami na daňové raje v porovnaní s ich kolegami. Na stanovenie štatisticky významných rozdielov v skúmaných pomeroch využívame najmä neparametrické metódy.