Territorial Patterns of European Innovation in the Context of Diferent Innovation Output Proxies: A Spatial MGWR‑SAR Approach - Furková, Andrea, 1975-
Príspevok sa snaží preskúmať hnacie sily európskej inovácie reprezentované tromi inovačnými výstupmi (patent, ochranná známka a dizajnové aplikácie), s dôrazom na priestorovú autokoreláciu a heterogenitu. Zahŕňa údaje z 202 regiónov z 22 krajín Európskej únie (EÚ) spolu s 18 regiónmi zo Švajčiarska, Nórska a Srbska 2019, čo poskytuje komplexnejší geografický rozsah.