Critical Evaluation of Theoretical Foundations of Destination in Tourism as a Production Network - Horský, Jerguš, 1998-
Tento vedecký článok sa zameriava na kritické zhodnotenie teoretických základov destinácie v cestovnom ruchu ako produkčnej siete a komplexne fungujúceho systému. Metodika načrtáva rôzne teoretické základy, ktoré zahŕňajú viaceré aspekty destinačného manažmentu a jeho aktérov na rôznych úrovniach. Využitím metód skúmania, komparácie a analýzy súčasného stavu cestovného ruchu v Slovenskej republike s prihliadnutím na špecifické kritériá článok prezentuje poznatky o destinačnom a destinačnom manažmente v procese budovania vzťahov a spolupráce. Tieto zistenia odhaľujú detaily, spoločné črty a rozdiely medzi pozorovanými javmi. Na základe výsledkov porovnania a analýzy si tento článok kladie za cieľ posilniť súčasný stav teórie v tejto oblasti a poskytnúť praktické príspevky. The zistenia a ich implementácia do vzdelávacieho procesu má slúžiť ako prvok pre lepšie pochopenie komplexnosti destinácie ako produkčnej siete pre študentov, výskumníkov a odborníkov v danej oblasti. Článok prispieva ako zdroj informácií a poznatkov pre akademické prostredie a vzdelávacie inštitúcie.