Cassation Complaint - a Remedy in the Administrative Justice System from the Perspective of the Dispositional Principle - Geffertová, Hedviga
Príspevok sa zaoberá kasačnou sťažnosťou ako jedným z opravných prostriedkov v správnom súdnictve z pohľadu dispozičnej zásady, ktorá je hybnou silou správneho súdneho konania. Uplatnenie dispozičnej zásady v konaní o kasačnej sťažnosti je však v porovnaní s konaním pred správnym súdom obmedzené. Takéto obmedzenia vyplývajú z povahy kasačného konania. Príspevok sa zameria na ustanovenia Správneho poriadku upravujúce kasačné sťažnosti, do akej miery obmedzujú dispozičnú zásadu a či je takéto obmedzenie opodstatnené.