Názory Imricha Karvaša na cyklický vývoj ekonomiky - Lisý, Ján
Súčasná ekonomická teória charakterizuje ekonomický cyklus ako striedanie vzostupných a zostupných fáz vývoja ekonomiky okolo dlhodobého vývojového trendu ekonomiky, ktorým je vývoj potenciálneho produktu. Prof. Karvaš skúma a charakterizuje danú problematiku v druhom zväzku svojej knihy Základy hospodárskej vedy.