Vysoký bankový odvod znižuje ziskovosť slovenských bánk
O bankovej dani sa diskutuje už dlho v mnohých krajinách, pričom pomerne razantne ju od tohto roku zaviedli opäť na Slovensku. Vďaka nej nielenže slovenské banky zaznamenali pokles ziskovosti, ale v ohrození je aj kapitálová pozícia bánk a úverový trh. Inflácia a jej negatívny vplyv na zisk bankového sektora. Porovnanie ziskovosti bánk v krajinách strednej a východnej Európy.