Fintechy využívají už dvě třetiny populace. Stane se toto odvětví dominantou finančního světa? - Sobková, Martina
Zatiaľ čo pred pár rokmi bol fintech skôr braný ako fenomén, ktorý by mohol konkurovať bankovému prostrediu, dnes sa z neho pomaly, ale isto stáva samozrejmá súčasť finančného sveta. To sa nakoniec prejavuje aj na číslach, keď hodnota svetového fintechu sa tento rok pohybuje na úrovni takmer 313 miliárd USD. Vývoj počtu investícií do fintechu v rokoch 2010-2023. Najväčšie fintechové spoločnosti podľa trhovej kapitalizácie v roku 2024. Výnosy fintechu v rokoch 2017-2028 (v mld. USD). Počet fintechov vo svete podľa regiónov v rokoch 2018-2024. Počet užívateľov fintechov v rokoch 2017-2028.