Overview of Visual Smog Initiatives in Selected Locations around the World - Šnajdrová, Adéla
V Českej republike sa vizuálne znečistenie a vonkajšia reklama dostali do popredia záujmu politikov a podnikateľov a vzniklo preto niekoľko občianskych iniciatív na boj proti nelegálnej reklame, ktorá znečisťuje verejný priestor. Cieľom príspevku je poskytnúť prehľad iniciatív a prístupov voči vizuálnemu smogu vo vybraných svetových lokalitách. Autorka uvádza základy rozlišovania typov vonkajšej reklamy a metódy hodnotenia vizuálneho znečistenia.