Perspective Chapter: Effective Management of Marketing Communication in Social Media - Dzilská, Zuzana, 1994-
Digitálna evolúcia umožnila podnikom využívať sociálne médiá na šírenie informácií, propagáciu produktov, poskytovanie služieb zákazníkom a marketing ako taký. To si vyžaduje rozvoj marketingových stratégií, ktoré uspokoja široké publikum a vytvoria cielené marketingové kampane. Vzhľadom na historický rast sociálnych médií a ich schopnosť pridávať hodnotu, čoraz viac spoločností uznáva sociálne siete ako životne dôležité kanály marketingovej komunikácie. Tento posun odzrkadľuje integrálnu úlohu sociálnych médií pri formovaní dynamiky trhu a správania spotrebiteľov, pričom sa zdôrazňuje ich význam v súčasných marketingových stratégiách. Kapitola tak popisuje fenomén efektívneho riadenia marketingovej komunikácie vo vysoko relevantnom prostredí digitálnych ekosystémov.