Cena cukru na svetovom trhu - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Politika Európskej únie v sektore cukru a možnosti jej riešenia boli veľkým otáznikom. Do úvahy prichádzali dve riešenia produkcie cukru: zníženie ochrany "hraníc" pre cukor, alebo zníženie kvót na cukor. Tie dve riešenia sa vyznačujú výraznými odlišnosťami v ich vplyve na výrobu a obchod s cukrom.