Conversion Performance of Internet Advertising Formats With the Aim of Registering New Users on a Gamified Internet Platform - Kuchta, Martin, 1990-
Európske a národné regulačné opatrenia sú zamerané na postupné vyraďovanie súborov cookie, ktoré v súčasnosti slúžia ako primárny zdroj údajov o používateľoch internetu. To vytvára tlak na prevádzkovateľov internetových platforiem, aby vyvíjali registračné platformy, ktoré nahrádzajú tento zdroj. Hlavným cieľom článku je porovnať konverzný výkon vybraných internetových reklamných formátov a navrhnúť optimálnu skladbu reklamnej komunikácie pre gamifikovanú platformu zameranú na registráciu nových používateľov. Okrem finálnej konverzie sa výskum zameriava aj na analýzu sprievodných ukazovateľov výkonnosti, ktoré boli definované ako zobrazenia, kliknutia, rozpočet, miera prekliku a cena za kliknutie. Výsledky výskumu odhaľujú výrazné rozdiely v efektívnosti vybraných reklamných formátov pre rôzne ukazovatele výkonnosti a poukazujú na potrebu diverzifikácie internetových reklamných formátov.