Projektové vyučovanie a jeho realizácia v edukácii - Petlák, Erich
Príspevok nadväzuje na tému blokového vyučovania uverejnenú v Didaktike č. 4/2024. Obidve koncepcie vyučovania patria k tým, ktorých širšie uplatňovanie v edukácii sa očakáva v reforme školstva v roku 2026. Ich odporúčanie vychádza aj z novokoncipovaného obsahu vzdelania, ktorý priamo predpokladá takýto charakter edukácie. Aj preto sa zdôrazňuje, že aj príprava budúcich učiteľov sa musí inovovať a prispôsobiť novej realite.