Sociálno-pedagogická diagnostika v práci sociálneho pedagóga - Niklová, Miriam
Pôsobenie sociálneho pedagóga na rôznych typoch škôl je špecifické, determinované viacerými faktormi. Sociálny pedagóg výber metód a foriem práce prispôsobuje špecifikám cieľovej skupiny (vek, temperament, veľkosť, charakter a štruktúra skupiny, mentálna úroveň členov skupiny a pod.). Príspevok sa venuje téme sociálno-pedagogickej diagnostiky v práci sociálneho pedagóga v školskom prostredí.