Premeny obchodných spoločností z hľadiska zákona o účtovníctve po 1. 3. 2024 - Turóciová, Jana
Článok sa zaoberá premenami obchodných spoločností a družstiev z hľadiska zákona o účtovníctve. Základné a ďalšie pojmy. Všeobecné zásady postupov pri premene, cezhraničnej premene a zmenách právnej formy podľa zákona o účtovníctve a súvisiacich účtovných predpisov. Príklad – odštiepenie splynutím.