Zmeny v registrácii platiteľa DPH od 1. 1. 2025 - Jurišová, Simona
Dňa 17. 5. 2024 vyšiel v Zbierke zákonov zákon č. 102/2024 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon o DPH a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, pričom hlavným cieľom novelizácie zákona o DPH je transpozícia smernice Rady (EÚ) 2020/285 z 18. 2. 2020. Článok približuje zmeny, ktoré sa budú týkať oblasti registrácie za platiteľa DPH s účinnosťou od 1. 1. 2025. Registrácia tuzemských zdaniteľných osôb za platiteľov DPH. Obrat dosiahnutý z výlučne z oslobodených činností podľa § 37 až 39 zákona o DPH. Registrácia zahraničných zdaniteľných osôb za platiteľov DPH. Oneskorená registrácia platiteľa DPH. Odpočítanie DPH pri registrácii a oneskorenej registrácii za platiteľa DPH. Zrušenie registrácie platiteľa DPH.