„Spoločník“ verzus „konateľ“ spoločnosti s ručením obmedzeným - Boráková, Lucia
Vymedzenie „spoločníka“ a „konateľa“ spoločnosti s ručením obmedzeným podľa Obchodného zákonníka. Spoločník spoločnosti s ručením obmedzeným – vklad spoločníka, účasť spoločníka na valnom zhromaždení, prevod obchodného podielu spoločníka a vylúčenie spoločníka. Konateľ spoločnosti s ručením obmedzeným – predpoklady vymenovania do funkcie konateľa a povinnosti konateľa.