Novela zákona o účtovníctve od 1. júna 2024 - Adamíková, Monika
Cieľom novely zákona o účtovníctve je zlepšiť kvalitu, porovnateľnosť a spoľahlivosť informácií o udržateľnosti, ktoré majú vykazovať veľké spoločnosti vo svojich výročných správach. Zmena vo veľkostných podmienkach. Vykazovanie informácií o udržateľnosti. Zmeny v oblasti registra účtovných závierok. Zmeny v oblasti správnych deliktov. Ostatné zmeny a doplnenia – výročná správa, ročná správa o platbách, prístup do softvéru na vedenie účtovníctva rozpočtovej organizácie alebo príspevkovej organizácie na základe odôvodnenej žiadosti, oceňovanie bezodplatne nadobudnutej virtuálnej meny reálnou hodnotou a zodpovednosť štatutárneho orgánu alebo člena štatutárneho orgánu v prípade zániku účtovnej jednotky.