Fakturácia a vyhotovovanie faktúr - Jurišová, Simona
Článok sa venuje fakturácii a pravidlám, ktorým podlieha (zákon o účtovníctve, zákon o dani z pridanej hodnoty a Obchodný zákonník). Definícia faktúry na účely zákona o DPH. Obsah faktúry – faktúra u platiteľa DPH, faktúra u neplatiteľa DPH, špecifiká pri vyhotovovaní faktúr do zahraničia, zjednodušená faktúra, číslovanie faktúr a ďalšie. Uchovávanie faktúr. Príklady vyhotovenia faktúr pre občana občanom. Elektronická faktúra a e-faktúra.