Assessing the Impact of Exchange Rates on International Trade in the Manufacturing Sector of CEE Countries: A Specific Focus on SMEs - Šimáková, Jana
Cieľom príspevku je analyzovať vplyv výmenných kurzov na medzinárodný obchod vo výrobnom sektore vo vybraných krajinách strednej a východnej Európy. Na dosiahnutie výsledokov sa využívajú ekonometrické techniky, umožňujúce posúdiť makro a mikroúrovňové perspektívy týkajúce sa vzájomného vzťahu medzi zahraničnými výmennými kurzami a medzinárodným obchodom.