Rozvoj reziliencie v školskom prostredí - Sajková, Martina
Príspevok sa zaoberá témou reziliencie, resp. psychickej odolnosti z pohľadu pôsobenia pedagogických a odborných zamestnancov na žiakov a popisuje jej základné charakteristiky. Zdôvodňuje, prečo je rozvoj tejto zručnosti kľúčový pre plnohodnotnú mentálnu výbavu detí a dospievajúcich a prináša niekoľko pohľadov na to, ako rozvíjať ich psychickú odolnosť v prostredí školy. Článok uvádza príklady zážitkových aktivít z dobrej praxe, prostredníctvom ktorých sa dá psychická odolnosť efektívne rozvíjať a posilňovať.