The Strategic Importance of Category Management for Achieving Competitive Advantage and Sustainable Growth - Lipták, Pavol, 1998-
Tento príspevok poskytuje komplexný prehľad o súčasnom stave category managementu a zdôrazňuje jeho strategický význam pre dosiahnutie konkurenčnej výhody a udržateľného rastu. Príspevok sumarizuje najnovšie poznatky v tejto oblasti na základe analýzy rôznych zdrojov, vrátane vedeckých databáz, odborných časopisov, kníh a webových stránok. Zistenia naznačujú rastúci význam category managementu ako strategického nástroja na riadenie produktových portfólií a budovanie silných značiek. Efektívne riadenie kategórií umožňuje spoločnostiam dosahovať lepšie výsledky z hľadiska predaja, ziskovosti a spokojnosti zákazníkov. Príspevok ďalej zdôrazňuje, že implementácia efektívnych stratégií správy kategórií si vyžaduje hlboké pochopenie trhových trendov, správania zákazníkov a dynamiky konkurencie. V závere autor zdôrazňuje, že riešenie otázok category managementu je kľúčové pre spoločnosti, ktoré chcú uspieť v dynamickom, náročnom a rýchlo sa meniacom trhovom prostredí.