Slovakia's Pro-Export Policy Navigating the Path to Economic Growth - Luptáková, Anabela, 1995-
Inštitucionálna podpora zahraničného obchodu je kľúčová pri posilňovaní konkurencieschopnosti a úspechu domácich podnikov na globálnej scéne. Toto hodnotenie podporných mechanizmov je obzvlášť aktuálne v neustále sa vyvíjajúcom globálnom prostredí. Pre Slovensko ako jednu z najotvorenejších ekonomík je významná najmä robustná inštitucionálna podpora zahraničného obchodu. Napriek absencii zásadných ideologických posunov v stratégiách vlády pre vonkajšie ekonomické vzťahy za posledné desaťročie je prispôsobenie sa aktuálnym trhovým podmienkam nevyhnutné na udržanie relevantnosti Slovenska. Tento dokument ponúka odporúčania na zlepšenie proexportných politík na základe osvedčených postupov z vybraných krajín s cieľom vyvinúť novú stratégiu podpory, ktorá je v súlade so súčasnou dynamikou trhu.