Current Challenges in Management of Luxury Brands - Matušovičová, Monika, 1967-
Nová generácia spotrebiteľov prináša nové výzvy do luxusného sektora a do stratégií luxusných značiek. Medzi najdôležitejšie výzvy riadenia luxusných značiek súčasnosti patrí online nakupovanie a aktivity spoločenskej zodpovednosti. V tomto kontexte je článok zameraný na priblíženie Live Stream Shopping ako formu obchodovania v luxusnom priemysle. Zároveň chceme predstaviť postupy najlepšej praxe luxusnej značky Hermès, na príklade ktorých si ozrejmíme proces formulovania CSR stratégie. Na analýzu skúmanej témy sme použili sekundárne údaje zo štúdií medzinárodných poradenských spoločností a výskumných agentúr. Syntetizovali sme aj čiastkové výsledky primárneho prieskumu zameraného na nákupné správanie a postoje k luxusným značkám. Výsledkom článku je demonštrácia vybraných teoretických prístupov prostredníctvom prípadových štúdií.