Progressive Business Analytics in Marketing - Oreský, Milan, 1956-
V dynamickom prostredí moderného marketingu sa progresívna obchodná analytika javí ako kritický nástroj na zlepšenie strategického rozhodovania a získanie konkurenčnej výhody. Tento dokument skúma vývoj a aplikáciu pokročilých analytických techník v marketingovej oblasti, pričom kladie dôraz na integráciu veľkých dát, strojového učenia a prediktívneho modelovania. Využitím týchto technológií môžu firmy odhaliť hlboké poznatky o spotrebiteľskom správaní, obchodných zákazníkoch, optimalizovať marketingové kampane a personalizovať skúsenosti zákazníkov. Štúdia poukazuje na kľúčové trendy, ako je posun od popisnej k normatívnej analytike, dôležitosť spracovania údajov v reálnom čase a úloha umelej inteligencie pri automatizácii a zdokonaľovaní marketingových stratégií. Prostredníctvom prípadových štúdií a empirickej analýzy demonštrujeme, ako môžu spoločnosti využiť silu progresívnej analýzy na zlepšenie návratnosti investícií, zvýšenie zapojenia zákazníkov a dosiahnutie udržateľného rastu. Zistenia podčiarkujú, že je potrebné, aby si organizácie osvojili pokrokový prístup k analytike a podporili kultúru rozhodovania založeného na údajoch, aby si udržali náskok na čoraz konkurenčnejšom trhu.