Sustainable Tourism: How Innovation is Changing the Travel Industry - Popovičová, Dominika, 1997-
Udržateľný cestovný ruch predstavuje rastúci trend v globálnom cestovaní, ktorý kladie dôraz na minimalizáciu negatívnych environmentálnych, sociálnych a ekonomických dopadov. Tento článok skúma, ako technologické a inovatívne prístupy prispievajú k transformácii odvetvia cestovného ruchu smerom k väčšej udržateľnosti. Na základe spotrebiteľského prieskumu analyzujeme preferencie cestovateľov, ich ochotu platiť za ekologické služby a ich vnímanie dostupnosti a významu udržateľných možností cestovania. Výsledky dokazujú, či spotrebitelia čoraz viac inklinujú k podpore trvalo udržateľných postupov, keď im budú poskytnuté potrebné informácie a technológie, ktoré im pomôžu robiť environmentálne zodpovedné rozhodnutia.