Place Branding in Tourism - Smetanová, Petra, 1999-
Značka miesta je dôležitou oblasťou výskumu a účinným nástrojom značky destinácie. Hlavným cieľom tohto príspevku je zhodnotiť súčasné trendy v brandingu, výzvy a prínosy pre destinácie, ktoré ho využívajú. Príspevok identifikuje špecifické trendy – ako je udržateľnosť a digitalizácia; výzvy – ako rozmanitosť place branding a jeho multidisciplinárny charakter, zachovanie autentickosti alebo pravidelné monitorovanie; a benefity – zvýšenie povedomia o destinácii, jej ekonomický rast, a celkový rozvoj destinácie. Príspevok obsahuje odporúčania pre budúci výskum a prax v oblasti place brandingu v cestovnom ruchu.