Selected Aspects of the New Consumer Protection Legislation - Tináková, Eva, 1982-
Príspevok sa zameriava na novoprijaté právne predpisy na ochranu spotrebiteľa so špecifickým zameraním na práva spotrebiteľov a cenovú reguláciu. Nový zákon o ochrane spotrebiteľa zavádza komplexné reformy na zlepšenie ochrany spotrebiteľov a zabezpečenie spravodlivých cenových praktík. Medzi kľúčové ustanovenia patria opatrenia proti podvodným činnostiam, lepšia transparentnosť v reklame a informáciách o produktoch a spoľahlivé mechanizmy na riešenie sťažností spotrebiteľov. Zákon tiež presadzuje prísnejšie nariadenia o digitálnych trhoch a cenových kontrolách s cieľom obmedziť vykorisťovateľské ceny. Porovnaním tohto zákona s predchádzajúcou legislatívou štúdia poukazuje na pokroky a potenciálne výzvy. Zistenia naznačujú, že zákon má potenciál podporiť spravodlivejšie trhové prostredie, zvýšiť dôveru spotrebiteľov. Tento výskum prispieva k diskusii o právach spotrebiteľov a cenovej regulácii a poskytuje pohľad na efektívnosť právnych rámcov na moderných trhoch.