International Insolvency Proceedings As a Tool to Resolve Debtor's Insolvency - Veterníková, Mária, 1964-
Vďaka globalizácii, ale aj voľnému pohybu sa v mnohých insolvenčných konaniach, ktoré riešia úpadok dlžníka a jeho riešenie, objavuje medzinárodný prvok. Autori článku skúmajú právny rámec, ktorý sa uplatňuje, keď má medzinárodný prvok vzťah s krajinami Európskej únie a právny rámec, ktorý sa uplatňuje, keď má medzinárodný prvok vzťah s krajinami, ktoré nie sú členmi Európskej únie. . V takýchto prípadoch je použitá právna úprava odlišná. V práci sú uvedené jej spoločné črty a rozdiely.