Global Digital Platforms: Research on Strategies and Success Factors - Yehorova, Yuliia, 1978-
Globálna výmena tovarov a služieb sa čoraz viac presúva online a na digitálne platformy. Tento článok sa zameriava na analýzu popredných digitálnych platforiem ako „nového fenoménu“, ktorý sa v poslednom desaťročí stáva čoraz významnejším. Hlavným cieľom je určiť ich stratégiu a faktory úspechu. Použili sa metódy analýzy, syntézy, porovnávania, matematické a štatistické metódy. Zistilo sa, že úspech vybraných spoločností je založený na kombinácii vynikajúcich zručností v špecifických digitálnych technológiách, využívajúcich sieťové efekty a marketingové stratégie, ktoré zvyšujú ich konkurenčnú výhodu na trhoch.