Advanced Approaches to Exploring the Impact of Marketing Communication on Consumer Behaviour - Žák, Štefan, 1971-
Príspevok systematicky analyzuje existujúcu vedeckú prácu pomocou modelu PRISMA so zameraním na pokročilé prístupy k skúmaniu vplyvu marketingovej komunikácie na spotrebiteľské správanie. Na základe rozsiahleho prehľadu zdrojov časopisov z databázy Web of Science identifikuje pokročilé metodologické prístupy, ako sú neurovedecké techniky, analýza veľkých dát a umelá inteligencia. Tieto techniky umožňujú hlbšie pochopiť kognitívne a emocionálne reakcie spotrebiteľov na rôzne formy marketingovej komunikácie vrátane sociálnych médií, vizuálnych prvkov a personalizovaných kampaní. Výsledky článku naznačujú, že integrácia týchto inovatívnych prístupov poskytuje cenné poznatky, ktoré môžu zlepšiť efektivitu marketingových stratégií. Príspevok tak prispieva k rozšíreniu teoretických a praktických poznatkov v oblasti marketingu a spotrebiteľského správania, ponúka smerovanie budúceho výskumu a aplikácie v praxi.