Zadluženost vězněných osob jako příčina jejich recidivy - Juříček, Petr
Analýza zadĺženosti uväznených osôb, ktorá môže prispieť k ich následnej sekundárnej trestnej činnosti. Teoretické východiská predstavujú opis zadlženosti odsúdených osôb, ktorá má zásadný vplyv na ich následnú trestnú činnosť po výkone trestu. Hoci osoby vo výkone trestu majú možnosť svoje dlhy splatiť do civilného života sa vracajú s dlhmi. Túto situáciu by bolo možné riešiť počas výkonu trestu (napr. zvyšovaním finančnej gramotnosti). Implikáciou v oblasti sociálnej práce je nastavenie efektívnejších metód sociálnej práce s uväznenými osobami s cieľom zvyšovania finančnej gramotnosti.