Zdravie v kontexte prevencie s psychoneuroimunológiou - Hudáková, Zuzana
Nie všetky aspekty choroby je možné zredukovať na fakty overiteľné najexaktnejšími vedeckými metódami. Ak z prijateľných poznatkov, ktoré o chorobách máme, vylúčime prínos ľudskej skúsenosti a pochopenia súvislosti, obmedzujeme sa na veľmi úzky rámec. Dnes sa tvorí nová disciplína psychoneuroimunológie (PNI), ktorá dospela do doby, keď máme veľmi presvedčivé dôkazy, že medzi mozgom a imunitným systémom existuje blízky vzťah.