How Finance and Firms Can Accelerate the Green Transition - De Haas, Ralph
Prístup k bankovým úverom a kvalita riadenia firiem hrajú dôležitú úlohu pri určovaní, koľko podniky investujú do energetickej účinnosti a znižovania znečistenia. Zatiaľ čo úverové obmedzenia môžu brániť schopnosti firiem investovať do kapitálovo náročných čistých technológií, ako sú modernizácie strojov a vozidiel, zlé manažérske postupy predstavujú často tiež významné prekážky. Firmy s lepšími postupmi zeleného manažmentu, merané ich environmentálnymi cieľmi, s väčšou pravdepodobnosťou investujú do širokej škály zelených projektov, od znižovania odpadu a recyklácie až po energetické a vodné hospodárstvo. Politiky zamerané na uľahčenie prístupu k ekologickým financiám by sa mali kombinovať s iniciatívami, ktoré pomôžu vedúcim predstaviteľom podnikov stať sa lepšími ekologickými manažérmi.