Nová paradigma vo finančnom riadení podnikov - od rastu k udržateľnosti - Krištofík, Peter
Článok sa zaoberá skúmaním procesov finančného riadenia a rozhodovania a ich vplyvom na hodnotu podniku. Jeho hlavným cieľom je identifikácia a špecifikácia kľúčových determinantov finančného riadenia v kontexte historického vývoja prístupov k finančnému riadeniu a na tomto základe formulácia alternatívnych paradigiem finančného riadenia s akcentom na súčasné i budúce očakávané vývojové trendy.