Innovation-Driven Enterprises in Hungary: Empirical Results at First Sight - Kovács, Stefan
Problém pasce stredného príjmu v maďarskej ekonomike a možnosti, ako z neho uniknúť, vzhľadom na koniec obdobia extenzívneho rastu a potreby nového modelu rastu. Najmä inovatívne spoločnosti MSP zohrávajú v tejto transformácii kľúčovú úlohu, pretože sa môžu odlíšiť na trhu a dosiahnuť medzinárodný úspech. Výskum analyzuje obchodné schopnosti, ktoré prispievajú k rastu podobnému gazele a konkurencieschopnosti na exportnom trhu. Skúmanie významu a charakteristík maďarských podnikov orientovaných na inovácie. Štúdia zdôrazňuje dôležitosť rozvoja finančných, technologických a ľudských zdrojov a potrebu vytvárať priaznivé trhové a regulačné prostredie. Podpora udržateľného hospodárskeho rastu v Maďarsku.