The Effect of Seasonal Depression on Stock Market Returns - Kégl, Virág
Štúdia analyzuje štatistický vzťah medzi mierou sezónnej depresie a výnosmi akciového indexu. Pre túto analýzu sa skúmajú denné výnosy dvoch amerických a piatich európskych akciových indexov pomocou regresie OLS. Analýza zistila štatisticky významný vzťah medzi sezónnou depresiou a zmenou výnosov. Úloha sentimentu a emócií pri rozhodovaní investorov. Sezónna depresia a sklon k riskovaniu. Analýza vplyvu sezónnej depresie na finančné trhy.