Vzdělávání pěstounů v oblasti výchovy dětí v jejich pěstounské péči související s povinnou školní docházkou - Faltová, Barbora
Mapovanie vzdelávacích potrieb pestúnov vo vzťahu k výchove ich prijatých, školopovinných detí. Výsledky ukázali, že pestúni majú záujem sa aktívne podieľať na podpore spokojnosti a zdravého rastu detí, tým, že absolvujú sebavzdelávanie pre získanie a upevnenie znalostí a stratégií k výchove detí a prekonanie ich problémov v škole.