Gender Dimension of Overeducation of Migrant Workers in the European Union - Fabo, Brian
Autor v tejto kvantitatívnej prieskumnej štúdii skúmal nadmerné vzdelanie medzi migrujúcimi pracovníkmi v EÚ. Následne analyzoval údaje z migračnej databázy OECD za obdobie: 2000 - 2015. Zistil, že najvyššiemu riziku preškolenia čelia ženy, ktoré sú čoraz častejšou súčasťou migrujúcej pracovnej sily a aj migrantky z "nezápadných krajín". Výsledky zdôrazňujú potrebu politík, ktoré posilnia efektívnu alokáciu ľudského kapitálu migrantov v Európe.