Bogus Self-employment in the Construction Sector and the Posting of Workers from the Slovak Republic - Moran, Alexandra
Cieľom príspevku je poskytnúť prehľad dostupnej literatúry a údajov v súvislosti medzi falošnou samostatnou zárobkovou činnosťou a vysielaním pracovníkov, čo je aktuálna téma na Slovensku. Svedčí o tom aj vedúce postavenie v počte vyslaných živnostníkov. Autorka sumarizuje prehľad dostupnej literatúry a údajov, konkrétne národných a európskych právnych zdrojov, správ a vyhlásení verejných aktérov. Výsledky poukazujú na výzvy, ktoré predstavuje falošná samostatná zárobková činnosť, najmä na obmedzenú pracovnú a sociálnu ochranu pracovníkov a na riešenie regulačno-fiškálnej oblasti.